Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

EMKA begeleidt bij de verkoop van uw woning

EMKA begeleidt bij de verkoop van je (t)huis
 
Een belangrijke stap.
Je staat op het punt om een belangrijke stap te nemen. Het verkopen van jouw vertrouwde huis. Een stap waarbij je graag goed wordt geholpen door een professional. Wat kan je nu van een makelaar verwachten als je een huis gaat kopen of verkopen? Welke zorg kan Mieke de Kluijver van EMKA-Makelaardij je uit handen nemen en hoe zorgt ze dat de verkoop van je huis volgens jouw wensen verloopt.
 
Persoonlijke begeleiding bij verkoop van jouw woning
De verkoop van je huis begint vaak met het bekijken van jouw woning en het bepalen van de waarde. Bij de beslissing voor de makelaar is niet alleen de vraagprijs belangrijk. Ook of de makelaar met je meedenkt en echt oog heeft voor jouw vragen en wensen. Heb je een goed gevoel bij Mieke als makelaar, dan start zij met het verkooptraject.
 
Naast het verkopen van jouw huis ben je ook bezig met waar je na de verkoop gaat wonen. Mieke denkt met je mee en geeft advies of je beter alvast op zoek kunt gaan naar een andere woning. Of dat het eerst verkopen je huidige woning verstandiger is.
 
Optimale woningpresentatie
De verkoop van je huis begint met een optimale presentatie. Je ontvangt advies hoe de woning het beste kunt klaar maken voor de verkoop. Dan starten we met het maken van kwalitatief hoogwaardige foto’s, film en plattegronden. Ook behoort een opname met een drone tot de mogelijkheden. Het wordt allemaal voor je geregeld. De foto’s, film en alle informatie van jouw woning plaatsen we online op Funda en alle andere woningwebsites. Ook wordt deze informatie via social media gedeeld. Daarnaast maken we een uitgebreide woningbrochure met alle informatie die belangrijk is voor potentiële kopers.
 
Begeleiden bezichtigingen
Een bezichtiging is één van de belangrijkste momenten in het verkoopproces. Mieke neemt daarom uitgebreid tijd voor de potentiële kopers en zorgt voor de goede sfeer. Naast een ronde door jouw huis en tuin, is er tijd om even rustig te zitten en na te praten onder het genot van een kop koffie. Mocht er veel interesse zijn voor jouw woning, dan kunnen we altijd de wijze van verkoop aanpassen, zoals biedingen via de mail (verkoop bij inschrijving).
 
Alle contacten met geïnteresseerden verlopen via Mieke, je hebt er zelf geen werk van.
 
Zakelijk onderhandelen
Wonen is emotie. Je hebt veel herinneringen aan je huis. Daarom is het verstandig dat je de onderhandeling uit handen geeft. Mieke heeft als makelaar veel ervaring met zakelijk onderhandelen waarbij ze natuurlijk rekening houdt met jouw wensen. Niet alleen de prijs is van belang, ook de tijd tot aan de daadwerkelijke overdracht, ontbindende voorwaarden en andere juridische zaken. Je zit niet te wachten op problemen achteraf. Mieke haalt het hoogst haalbare er voor je uit.
 
Koopakte en overdracht huis
Als het bod is geaccepteerd worden alle afspraken met de koper vastgelegd in de koopakte. Dan is de verkoop een feit. Tot aan de daadwerkelijke overdracht helpt Mieke je ook bij de laatste stap, het moment dat de overdracht van jouw huis plaatsvindt. Ze controleert de akte van levering van de notaris, inspecteert vooraf aan de overdracht jouw woning en begeleid je tijdens de overdacht bij de notaris.
 
Handige tips bij de verkoop van jouw woning
Bij de verkoop van je huis is de eerste indruk van essentieel belang. Voor potentiële kopers is het prettig kijken in een schoon en opgeruimd huis. Weet je daarbij te zorgen dat de kijkers zich direct thuis voelen, dan heeft dat een positief effect op hun indruk van het huis.
 
Hieronder een aantal praktische tips:

 • Zorg dat het huis opgeruimd en schoon is en vergeet daarbij niet de ramen te zemen.
 • Verwijder persoonlijke spullen en haal zo veel mogelijk familiefoto’s uit het zicht.
 • Houd badkamer en keuken goed schoon, verwijder kalk en schimmel. Zorg ook dat je goed ventileert.
 • Zorg dat de tuin netjes en verzorgd is. Een pot met bloeiende plantjes bij de voordeur staat vrolijk. Ook is het aan te raden de kussens in de tuinstoelen te leggen.
 • Verhelp kleine mankementen, zoals een klemmende deur, loszittende deurkrukken of leuningen.
 • Pak een kwast om het een en ander bij te werken.
 • Geef garage en schuur een goede opruim- en schoonmaakbeurt.
 
Tips voor het thuisgevoel:
 • Zorg dat het fris ruikt in huis. Ventileer de slaapkamers. Maak de kattenbak schoon en zorg dat er geen kookluchten of afvoeren te ruiken zijn.
 • Lekkere geuren bevorderen het thuisgevoel, zoals gebakken taart, brood of verse koffie. Gebruik liever geen luchtverfrissers.
 • Een bos verse bloemen op tafel doet het altijd goed.
 • Zorg dat dieren het huis uit zijn bij een bezichtiging.
 • Verlichting is sfeerverhogend. Zorg voor een heldere en gezellige verlichting in alle vertrekken. Bij sommige spaarlampen duurt het te lang om een ruimte te verlichten. Dat is niet handig bij een bezichtiging.
 • Laat gordijnen open.
 • Radio en televisie kan je beste uit doen.


Waarom EMKA-Makelaardij?
EMKA-Makelaardij is een klein makelaarskantoor met Mieke als beëindigd makelaar/taxateur. Bij haar sta je als mens centraal. Jouw wensen stemt Mieke vooraf goed met je af en ze denkt uitgebreid met je mee. Ze neemt ook uitvoerig de tijd voor je bij deze belangrijke stap in jouw leven.
 
Het voordeel van een klein makelaarskantoor is dat je altijd hetzelfde aanspreekpunt hebt die van alles op de hoogte is en alle kennis in huis heeft. En EMKA-makelaardij is altijd goed bereikbaar. Zelfs ‘s avonds kan je Mieke bellen wanneer je een brandende vraag hebt.
 
Mieke houdt van contact met mensen en heeft persoonlijke interesse in mensen. Vaak bouwt ze ook een persoonlijk band op met haar klanten. Als mens is Mieke betrokken en enthousiast. Ze is duidelijk in haar communicatie, zegt waar het op staat. Ze spiegelt zaken niet mooier voor dan ze zijn en ze houdt van eerlijk zakendoen.
Wil je eens met haar kennismaken onder het genot van een kopje koffie?
Bel vrijvblijvend 0512-350500 of kom langs aan de Roazeloane 51 in De Westereen.
 

EMKA-Makelaardij