Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

Verkocht: Tsjerke Buorren 8, 9289 HL Drogeham€ 115.000,- k.k.

Type ObjectWoning
Aantal kamers1
Woonoppervlakte30m2
Perceeeloppervlakte268m2
Echt een bijzonder huisje, bijna 200 jaar oud, maar zeker geen bouwval. Het heeft een monumentenstatus. Het is klein, maar fijn en slapen doe je in een bedstede.

Kom kijken en ervaar het zelf.
Beschrijving


Midden in het gezellige dorp Drogeham, staat dit kleine maar karakteristieke woudhuisje gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw, naar schatting ca. 1828. Het huis is eenvoudig en klein, maar helemaal in stijl afgewerkt. Eenmaal binnen via een kleine voordeur (veel mensen zullen even moeten bukken) waan je je in een andere wereld. Het is een soort "tiny house", maar dan een beetje anders. De laatste jaren is de woning verhuurd geweest als recreatiewoning, naast permanente bewoning behoort dit ook tot de mogelijkheden. Het betreft een rijksmonument, natuurlijk is dit bijzonder en het heeft ook financiële voordelen, denk daarbij aan subsidies of aantrekkelijke leningen, maar het houdt ook in dat je niet zomaar alles mag veranderen aan de woning. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website monumenten.nl, maar ook de makelaar heeft een brochure over monumentaal wonen.
Omstreeks 2002 is de gehele woning opgeknapt waarna, het zijn huidige vorm heeft gekregen. In 2018 heeft de monumentenwacht Fryslân een inspectierapport opgemaakt, dit is op te vragen bij de makelaar.

De woning staat op een perceel van ca. 268 m², de tuin is aangelegd met gras en rondom de woning ligt grind en sierbestrating. Achterin de tuin bevindt zich een kleine (fietsen)berging. Verwarming van de woning geschiedt door middel van centrale verwarming.

De indeling van deze woning is als volgt:
Entree, gang met een mooie estriken vloer, meterkast, deur naar de woonkamer aan de voorkant van het huis, geheel in oude stijl met een bedstede (ca. 2,25 x 1,60 m) en een potkacheltje (sier), vanuit de gang kom je in de keuken met eenvoudig keukenblokje, de CV-ketel is weggewerkt in een bovenkastje en in de keuken is ook een losse trap naar de zolderruimte, vanuit de keuken is er een deur naar de tuin en naar de badkamer met douche, toilet, wastafel en inbouwkast.

Drogeham is een gezellig dorp in de gemeente Achtkarspelen en telt ongeveer 1700 inwoners. Het dorp heeft redelijk goede voorzieningen waaronder o.a. een bakkerij, drogisterij, cafetaria en ook Agrarisch Centrum de Leyen, in de weide omgeving bekend. Een peuterspeelzaal en een basisschool, ook is er een huisartsenpraktijk. Het dorp is bekend om de Gondelvaart op Wielen, een groot bloemencorso die elk jaar georganiseerd wordt. Voor de sport- en natuurliefhebbers biedt de omgeving ook prachtige fiets- en wandelroutes, het Hossebos bij het Prinses Margrietkanaal en het strandje bij Schuilenborg zijn toeristische trekpleisters. De steden Groningen en Leeuwarden liggen op ca. een half uur afstand en Drachten en de snelweg de A7 is ongeveer een kwartier rijden. Daarnaast heeft het nabijgelegen Surhuisterveen ook een gezellig winkelcentrum.

Benieuwd naar dit bijzondere huisje en zou je het willen bezichtigen? Dit kan op donderdag 20 april, woensdag 26 april en bij veel belangstelling eventueel op vrijdag 5 mei. Stuur een mailtje naar ons kantoor info@emkamakelaardij.nl met uw naam, telefoonnummer en e-mailadres en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op voor het maken van een definitieve afspraak.

De vraagprijs betreft een vanaf prijs en biedingen kunnen worden gedaan tot en met 10 mei 23.59 uur a.s. via het platform eerlijkbieden.nl.

Zowel het bod als de voorwaarden waaronder het bod zijn uitgebracht, zijn doorslaggevend bij de gunning van de verkoop. De gunning is onder voorbehoud van goedkeuring college van burgemeester & wethouders.


Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Type constructieTraditioneel
Bouwjaar1828
Perceeloppervlakte268 m2
Woonoppervlakte30 m2
Inhoud114 m3
Aantal kamers1
Aantal slaapkamers1
KeukenWoonkeuken
Badkamer1, standaard sanitair
VerwarmingCV-ketel, VR-combiketel Awb
IsolatieVloerisolatie, naar alle waarschijnlijkheid
BeglazingEnkel
EnergielabelNiet aanwezig
DakconstructieSchuin dak
Renovatiejaar2002
Tuin
Onderhoud buitenRedelijk
Onderhoud binnenMatig
AanvaardingIn overleg