Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

Verkocht: Uithof 27, 9873 RL Gerkesklooster€ 350.000,- k.k.

Type ObjectWoning
Aantal kamers5
Woonoppervlakte143m2
Perceeeloppervlakte745m2
Een vrijstaande woning op mooie hoeklocatie, goed geïsoleerd, zonnepanelen, ruime woonkamer, moderne keuken, werk- of slaapkamer op begane grond, veel lichtinval, warm, gezellig, goed onderhouden, bijkeuken, berging en garage .... kortom een heerlijk huis!
Kom kijken en ervaar het zelf.
Beschrijving


Op een mooie hoeklocatie in Gerkesklooster staat deze fijne vrijstaande woning met stenen garage met berging en grote fraai aangelegde tuin. Het is echt een heerlijk huis, zodra je binnenstapt voel je het al, warm, natuurlijke kleuren en materialen en veel lichtinval. Het betreft een woning uit ca. 1986, maar omdat het een Zweedse woning is, was het zijn tijd gezien de isolatie van de woning ver vooruit. Zowel vloer, dak als de muren zijn zeer goed geïsoleerd en alle kozijnen zowel beneden als boven zijn voorzien van triple beglazing. Op de garage liggen een 7-tal zonnepanelen uit 2020. De kozijnen zijn van hout met het slimme Scandinavische kiep kantelsysteem. Er is een kantoor op de begane grond, deze kan natuurlijk ook als slaapkamer worden gebruikt. De halfopen keuken betreft een moderne witgekleurde keuken in hoekopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder o.a. een inductie kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, koelkast, vaatwasser en quooker. Vanuit de keuken heb je mooi zicht over de fraai aangelegde tuin. In de hal, woonkamer en keuken ligt een houten parketvloer. Schuin tegenover de woning is een groenstrook en speeltuintje voor de kinderen, hier is ook de sporthal gesitueerd. De basisschool ligt overigens op slechts een paar minuten lopen. De tuin ligt voornamelijk aan de achter- en zijkant van de woning (noordwesten), waardoor er altijd wel een plekje in de zon of de schaduw is te vinden. Achterin de tuin is een gezellig terras met houten vlonders, voor de rest bestaat de tuin uit gras met speelse plantenborders waar vooral vaste planten, bomen en struiken in staan. Perceeloppervlak bedraagt ca. 745 m².

Indeling is als volgt:
Begane grond:
Entree, ruime hal met vide, meterkast, toilet, trapopgang, werk-/slaapkamer, straatgerichte woonkamer met openslaande deuren naar de (zij)tuin, halfopen keuken met eetgedeelte, ruime bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine en droger, CV-ketel en een deur naar de achtertuin.

1e verdieping:
Overloop, 3 ruime slaapkamers, waarvan één hele grote met kastenwand waarachter bergruimte, badkamer met ligbad, wastafel, douchecabine en toilet. Op de overloop bevindt zich een luik met uitschuiftrap naar de ruime zolderberging.

Gerkesklooster is een gezellig en actief Fries dorp op de grens met Groningen. Het is een tweelingdorp samen met Stroobos met in totaal ca. 1000 inwoners. Er zijn een aantal voorzieningen waaronder een basisschool, een fruitschuur, dorpshuis, cafetaria en er zijn diverse verenigingen en sportclubs, waaronder een muziek-, gymnastiek-, voetbal- en korfbalvereniging. Op ca. 6 km bevindt zich de grotere plaats Buitenpost, hier zijn goede voorzieningen zoals winkels, voortgezet onderwijs en een overdekt zwembad, maar ook een treinstation (Groningen-Leeuwarden). De A7 (naar Groningen-Drachten-Heerenveen) ligt op ca. 15 minuten rijden. De grotere plaatsen Drachten, Dokkum, Leeuwaren en Groningen zijn allemaal binnen een half uur te bereiken. Kortom, de rust, ruimte en gezelligheid van een dorp, maar niet ver van alle voorzieningen.
Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Type constructieTraditioneel
Bouwjaar1986
Perceeloppervlakte745 m2
Woonoppervlakte143 m2
Inhoud543 m3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Garages1, Vrijstaand steen
KeukenHalf-open keuken, ingericht met inbouwapparatuur
Badkamer1, standaard sanitair
VerwarmingCV-ketel, Remeha HR-combiketel
IsolatieVolledig geïsoleerd
BeglazingDriedubbel
EnergielabelA
DakconstructieSchuin dak
Tuin
Onderhoud buitenGoed
Onderhoud binnenGoed
AanvaardingIn overleg