Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

Verkocht: Ferlinge Stasjonsstrjitte 27, 9271 CB De westereen€ 285.000,- k.k.

Type ObjectWoning
Aantal kamers4
Woonoppervlakte107m2
Perceeeloppervlakte559m2
Op zoek naar een goed onderhouden woning met slaapkamer en badkamer op de begane grond?
Misschien is dit iets voor u?
Deze vrijstaande woning staat middenin de gezellige plaats De Westereen (Zwaagwesteinde) heeft een royale stenen garage en staat op een grote kavel.
Beschrijving


Op een mooie locatie, in het centrum van het dorp dichtbij alle voorzieningen, staat deze goed onderhouden vrijstaande woning met grote garage (ca. 8,25 x 3,82 m) en overkapping (ca. 5,25 x 4 m). De woning heeft een slaapkamer en badkamer op de begane grond, maar boven zijn ook 2 ruime slaapkamers en een klein kamertje, waardoor de woning levensloopbestendig is. Geschikt voor gezinnen, voor senioren, maar ook voor mensen met thuiswerk is het een geschikte woning. Het bouwjaar van de woning is ca. 1937, maar als je langs de woning rijdt, kun je het al wel zien, het onderhoud is goed. Bijna alle kozijnen zijn vervangen door kunststof met HR++ beglazing. Het dak is vervangen en geïsoleerd en ook de spouwmuren zijn geïsoleerd. Dat maakt ook dat de woning energielabel C heeft gekregen.

De woning staat op een royale kavel van 559m² en heeft een mooie diepe achtertuin, gelegen op het westen, zodat je ’s morgens achterin de tuin de zon hebt en ’s middags achter de woning, daar is ook een terrasje gemaakt waar je al in het vroege voorjaar lekker buiten uit de wind kunt zitten.

De indeling van deze woning is als volgt:
Begane grond:
Entree, hal met deur naar toilet, badkamer met wastafelmeubel en doucheruime en deur naar de keuken, het betreft een nette hoekkeuken met diverse inbouwapparatuur waaronder een 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, magnetron en vaatwasser. Vanuit de keuken trap naar verdieping, kelder, slaapkamer met wastafel en deur naar de royale woonkamer met erker, mooie houten vloer en een gezellige gashaard. Door de vele ramen is er veel lichtinval in de woning. Aan de achterzijde bevindt zich de aanpandige berging met zolderruimte, bereikbaar via de centrale hal, hier is een aparte CV-kast en een bijkeuken met wasmachine-aansluiting, vanuit de berging is er een deur naar het achtergelegen terras en de tuin.

1e verdieping:
Overloop met dakraam, aan zowel de voor- als achterzijde een royale slaapkamer en een klein werkkamertje met dakraam, momenteel in gebruik als bergruimte. Vanuit deze kamer is er een luik naar zolder, bereikbaar met een losse trap.

De plaats De Westereen is een prettig dorp om te wonen. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, er is een busstation, maar ook een treinverbinding naar zowel Groningen als Leeuwarden. Door de aanleg van de Centrale As ben je tegenwoordig ook met de auto zo in Leeuwarden, Drachten of Dokkum. Er zijn veel voorzieningen waaronder scholen en winkels, maar ook staat het dorp bekend om de vele sportverenigingen want naast de gebruikelijke sporten zoals fitness, voetbal en tennis is er ook een wieler- en skeelervereniging. Ook qua horecagelegenheden is er voor ieder wat wils, van restaurants, snackbars tot cafeetjes. Maar niet alleen de voorzieningen zijn fijn, het betreft ook een prachtige natuurlijke omgeving, zo mooi kun je wandelen, fietsen of varen in het natuurgebied Bûtenfjild (Fryske Gea) of het Houtwiel bij de Valomstervaart (Staatbosbeheer), daarnaast ben je ook zo in het Lauwersmeergebied of bij de Waddenzee. Er is ook een gezellige jachthaven.

De huidige eigenaren hebben bijna 60 jaar in deze woning gewoond, en dat is niet voor niks, het is gewoon een heerlijk huis. Nieuwsgierig geworden? Bel voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak 0512-350500.
Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Type constructieTraditioneel
Bouwjaar1937
Perceeloppervlakte559 m2
Woonoppervlakte107 m2
Inhoud410 m3
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers4
Garages1, Vrijstaand steen
KeukenDichte keuken, ingericht met inbouwapparatuur
Badkamer1, standaard sanitair
VerwarmingCV-ketel, HR-ketel Intergas
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie
BeglazingHoogrendementsglas, grotendeels HR++ glas
EnergielabelC
DakconstructieSchuin dak
Tuin
Onderhoud buitenGoed
Onderhoud binnenGoed
AanvaardingIn overleg