Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

Verkocht: Falkenawei 14, 9269 TH Feanwalden€ 365.000,- k.k.

Type ObjectWoning
Aantal kamers9
Woonoppervlakte202m2
Perceeeloppervlakte749m2
Hierbij de brochure van een mooie karakteristieke vrijstaande woning die van binnen nog afgewerkt moet worden, maar prachtig verbouwd is op een schitterende locatie.
Hierna volgt meer informatie over de woning. Mocht u vragen hebben, laat het ons weten, wij zullen ons uiterste best doen om deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Nu eerst veel leesplezier toewenst.
Beschrijving


Midden in het gewilde dorp Feanwâlden staat deze karakteristieke woning die van buiten al helemaal verbouwd/aangebouwd is, maar van binnen nog moet worden afgewerkt. De woning ligt op een ruime kavel van 749 m². Achterin de tuin waan je je in het bos; je hoort zoveel vogels fluiten. Jammer dat je dat op de foto’s niet kunt zien, alhoewel … één Merel was echt aan het poseren, op zoek naar een nieuw baasje. Midden in de tuin staat nog een heus “Hans en Grietje” huisje, genaamd “Maitiid”, in gebruik als speelhuisje voor de kinderen.

De woning biedt veel ruimte, zowel boven als beneden. Er is een werkkamer op de begane grond, ideaal voor thuiswerken. Boven zijn maar liefst 6 slaapkamers met nog ene mogelijkheid voor een 7e kamer op zolder. Het is ook een huis met mogelijkheden, zo zou je bijvoorbeeld de bijkeuken in kunnen richten als slaapkamer, zodat je een slaap- en badkamer op de begane grond hebt.

Naast de woning, aan de rechterzijde, staat een grote schuur/garage, deze verkeert in een niet al te beste staat, maar er is al toestemming van de gemeente om een grote nieuwe schuur (vergunningsvrij) te bouwen van maximaal 114m². Aan de linkerzijde is een gezellige veranda gemaakt van ca. 5 x 2 meter. Er bestaat de mogelijkheid om aan deze zijde van de woning een 2e uitrit te realiseren, de gemeente heeft aangegeven hier geen bezwaar tegen te hebben.

Het oorspronkelijke bouwjaar van de woning is ca. 1950, maar in ca. 2008 is de gehele woning verbouwd en vergroot, waarna de woning niet alleen meer dan 2x zo groot is geworden, maar ook goed geïsoleerd is. Het hele dak is vervangen en voorzien van nieuwe pannen, nieuwe kunststof dakkapelellen en ûleboerd (uilebord). Muren zijn vernieuwd en geïsoleerd, grotendeels zijn de kozijnen vervangen (deels kunststof) en voorzien van HR++ beglazing, op een enkel glas-in-loodraampje na. Verwarming middels CV met een HR-combiketel uit 2014. Goten zijn rondom uitgevoerd in kunststof, zo ook de boeidelen.

Feanwâlden (Veenwouden) is een gewild dorp, niet alleen door de goede bereikbaarheid zowel met de auto (dichtbij centrale as) als met het openbaar vervoer (Transferium met treinstation Leeuwarden-Groningen en verschillende buslijnen), een goed voorzieningenniveau (scholen en winkels), maar ook door het gezellige verenigingsleven en de vele sportclubs (o.a. sporthal, voetbal, korfbal, tennis, skatebaan, sportschool). Feanwâlden met ruim 3500 inwoners, is een dorp met historie en ligt tussen Leeuwarden en Dokkum, beide in ca. 15 minuten te bereiken, maar ook in Drachten ben je met een kwartier. En net even het dorp uit, ligt het prachtige natuurgebied Bûtenfjild, ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers, maar ook leuk met een klein bootje of kano. Feanwâlden ligt in de gemeente Dantumadeel, één van de kleinste gemeentes van Nederland.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:
Entree, hal met meterkast, toilet en trapopgang, deur naar klein gangetje met deur naar de kelder en toog naar de keuken, althans een ruimte waar de keuken zou komen, deze ruimte staat in open verbinding met de achterkamer die aan de achterzijde openslaande deuren heeft naar de tuin en aan de voorzijde toegang biedt tot de straatgerichte woonkamer met een erker en een schouw. Zowel vanuit de keuken als vanuit de achterkamer een deur naar een halletje in het midden van de woning met toegang tot het kantoor/werkruimte en de royale bijkeuken, deze doet momenteel dienst als keuken, er is een aparte ruimte voor de wasmachine (deze ruimte was bedoeld als extra toiletruimte) en er is een kleine badkamer met wastafelmeubel en douche, vanuit de bijkeuken eveneens een deur naar de tuin.

1e verdieping:
Overloop met kastruimte en Vlizotrap naar voorzolder, 3 slaapkamers, alle drie met een inbouwkast, open ruimte met dakraam, dit betreft de voormalige badkamer, nog te herkennen aan de aanwezige wastafel en douchebak, hier bevindt zich de CV-ketel en een (losse) trap naar zolder, gang met nog 3 royale slaapkamers, allen met dakkapel en een badkamer in wording eveneens met dakkapel, het bad is reeds aanwezig.

2e verdieping:
Bergruimte en zolderkamer met dakraam.

Houd je van de natuur en vogels, maar wil je niet helemaal buitenuit wonen? Dan is dit misschien wat je zoekt? Voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak, neem contact met ons op 0512-350500. Zeker bij deze woning is het belangrijk zelf de sfeer te proeven, wij laten je de woning graag zien!
Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Type constructieTraditioneel
Bouwjaar1950
Perceeloppervlakte749 m2
Woonoppervlakte202 m2
Inhoud795 m3
Aantal kamers9
Aantal slaapkamers6
Garages1, Vrijstaand hout
KeukenHalf-open keuken
Badkamer1, standaard sanitair
VerwarmingCV-ketel, HR-combiketel 2014 (intergas)
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, grotendeels
BeglazingHoogrendementsglas, grotendeels HR++ glas
EnergielabelB
DakconstructieSchuin dak
Renovatiejaar2008
Tuin
Onderhoud buitenGoed
Onderhoud binnenRedelijk
AanvaardingIn overleg