Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

Verkocht: Oosterboeren 1, 9873 TG Gerkesklooster€ 500.000,- k.k.

Type ObjectWoning
Aantal kamers7
Woonoppervlakte169m2
Perceeeloppervlakte1650m2
Hierbij de brochure van een rietgedekte woonboerderij met weidse uitzichten, veel ruimte en veel mogelijkheden.
Hierna volgt meer informatie over de woning. Mocht u vragen hebben, laat het ons weten, wij zullen ons uiterste best doen om deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Nu eerst veel leesplezier toewenst.
Beschrijving


Op een prachtige locatie in het buitengebied, met weidse uitzichten, staat deze witte rietgedekte woonboerderij met vrijstaande schuur/garage met overkapping. Deze woonboerderij vindt zijn oorsprong in ca. 1925, maar is door de jaren heen flink verbouwd. Al jaren is deze boerderij in de familie en werd gebruikt als vakantiehuis. Met pijn in het hart hebben de eigenaren besloten deze mooie woning te verkopen, een unieke kans.

De woning staat op een ruime punt kavel van in totaal 1650 m², de gehele kavel is omsloten door water. Helemaal op de punt bevindt zich een prieelachtig terras, waar je je midden in de natuur waant. Een schitterende plek om ’s avonds de dag af te sluiten.

De boerderij biedt veel mogelijkheden. Van de vroegere stal is woonruimte gemaakt. Aan de achterzijde bevindt zich nu de woonkamer met een vide. In de woonkamer krijg je een heel ruimtelijk gevoel door de hoogte en de gebinten die nog in het zicht zijn en door de grote raampartijen waardoor je vanuit de woonkamer zicht hebt op de tuin en de achtergelegen weilanden. In het voorhuis is nu een werkkamer gesitueerd, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden als slaapkamer. De woning leent zich ook uitstekend voor bedrijf aan huis waarbij het bedrijfsgedeelte eenvoudig te scheiden is van het woongedeelte.

Ook aan isolatie is gedacht, zowel het dak als de muren zijn geïsoleerd, de vloer grotendeels en op een paar kleine raampjes na is overal dubbel glas. Verwarming geschiedt door middel van centrale verwarming met een HR-combiketel en in het woongedeelte is vloerverwarming aanwezig.

De boerderij ligt heel vrij in het buitengebied, maar niet “in de middel of nowhere”. Gerkesklooster zelf is een gezellig en actief Fries dorp op de grens met Groningen. Het is een tweelingdorp samen met Stroobos met in totaal ca. 1000 inwoners. Er zijn een aantal voorzieningen waaronder een basisschool, een slager, een fruitschuur, dorpshuis en er zijn diverse verenigingen en sportclubs, waaronder een muziek-, gymnastiek-, voetbal- en korfbalvereniging. Op korte afstand bevinden zich de grotere plaatsen Buitenpost en Surhuisterveen waar goede voorzieningen zijn zoals winkels, voortgezet onderwijs, zwembad en treinstation (Buitenpost). De A7 (naar Groningen-Drachten-Heerenveen). Beide plaatsen zijn binnen ca. 10-15 minuten te bereiken. De grotere plaatsen Drachten, Dokkum, Leeuwaren en Groningen zijn allemaal binnen een half uur te bereiken. Kortom, de rust, ruimte en gezelligheid van een dorp, maar niet ver van alle voorzieningen.

De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:
Entree, ruime hal ingericht als eetkamer met meterkast, toilet en deur naar de kelder, werkkamer met een verhoogd deel, slaapkamer, halfopen keuken met diverse inbouwapparatuur (gaskookplaat, afzuigkap, oven, koelkast en vaatwasser) en een barretje, royale woonkamer met mooie antieke kookkachel (ter overname) en een deur naar de tuin, trap naar verdieping met vide, hal met achterdeur en aansluiting wasmachine en droger, slaapkamer, badkamer met bad/douche, toilet en wastafelmeubel.

1e verdieping:
Ruime overloop met werkplek, opbergkast waar zich eveneens de CV-ketel bevindt, slaapkamer op de vide en een slaapkamer in het voorhuis.

Interesse gewekt? Neem dan contact met ons op 0512-350500 voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak om zelf de sfeer te proeven. Wij doen het graag!
Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Type constructieTraditioneel
Bouwjaar1925
Perceeloppervlakte1650 m2
Woonoppervlakte169 m2
Inhoud634 m3
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers5
Garages1, Vrijstaand hout
KeukenHalf-open keuken, ingericht met inbouwapparatuur
Badkamer1, standaard sanitair
VerwarmingCV-ketel, Vloerverw. gedeeltelijk
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie
BeglazingDubbel
EnergielabelC
DakconstructieShield dak
Tuin
Onderhoud buitenGoed
Onderhoud binnenGoed
AanvaardingIn overleg