Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

Verkocht: Reahel 11, 9284 XG Augustinusga€ 450.000,- k.k.

Type ObjectWoning
Aantal kamers7
Woonoppervlakte189m2
Perceeeloppervlakte785m2
Hierbij de brochure van een verbouwde woonboerderij met veel ruimte en veel mogelijkheden, de woning ligt aan vaarwater (Prinses Margrietkanaal) en heeft zowel aan de voor- als achterzijde prachtig uitzicht.
Hierna volgt meer informatie over de woning. Mocht u vragen hebben, laat het ons weten, wij zullen ons uiterste best doen om deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Nu eerst veel leesplezier toewenst.
Beschrijving


Op een unieke locatie, in het buitengebied tussen de plaatsen Augustinusga, Kootstertille en Buitenpost, aan het Prinses Margrietkanaal, staat deze verbouwde woonboerderij uit ca. 1925. De woning heeft niet alleen veel woonruimte, maar heeft daarnaast ook een grote inpandige garage/schuur (een ruimte die voor veel doeleinden te gebruiken is) en daarnaast nog een grote carport en overkapping. Aan de achterzijde grenst de woning aan een natuurgebied, beheerd door Staatsbosbeheer.

Sinds de aankoop in ca. 2000 is de gehele woning opgeknapt, geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Bijna de gehele woning heeft kunststof kozijnen met HR++ glas, het dak is geïsoleerd en de woning wordt verwarmd door centrale verwarming met een HR-combiketel, maar heeft daarnaast zowel in de woonkamer als op de hobbyruimte boven (atelier) een houtkachel. In 2021 is de gehele woning voorzien van Carebrick Systeem voor een goede vochtregulatie in de woning, hierop zit een levenslange garantie.

De boerderij ligt in het buitengebied, maar niet “in de middel of nowhere”. Als je buiten bent, hoor en zie je de vogels, maar op nog geen 5 kilometer afstand ligt Buitenpost, een plaats met voorzieningen zoals scholen (zowel primair als voortgezet), winkels, zwembad, restaurants, maar ook een treinstation.

Er is een slaapkamer en badkamer op de begane grond, maar op de verdieping zijn nog een 4-tal slaapkamers met eveneens een doucheruimte. Dit maakt dat de woning geschikt is voor ouderen die een levensloop bestendige woning zoeken, maar het is ook geschikt voor een groot gezin met kinderen. Boven het schuurgedeelte is een grote hobbyruimte/atelier, ook deze ruimte is voor veel doeleinden te gebruiken. Zo zijn er ook mogelijkheden voor een bed & breakfast.

Augustinusga, op zijn Fries Stynsgea, is een klein dorp met ca. 1200 inwoners, landelijk gelegen in het oosten van Friesland. Het heeft een aantal voorzieningen waaronder een basisschool, peuterschool, sporthal, jeugdhonk, een dorpscafé en een mooie kerk. Het is een sportief dorp met o.a. een voetbalvereniging, een gymnastiekvereniging en een tennisclub, maar daarnaast wordt er ook veel georganiseerd zoals hardlopen, fietsen en wandelen, maar er is ook een toneelvereniging, een ijsclub en een jachthaven. Op korte afstand bevinden zich de grotere plaatsen Buitenpost en Surhuisterveen waar goede voorzieningen zijn zoals winkels, voortgezet onderwijs, zwembad en treinstation (Buitenpost). De A7 (naar Groningen-Drachten-Heerenveen). Beide plaatsen zijn binnen ca. 10 minuten te bereiken. De grotere plaatsen Drachten, Dokkum, Leeuwaren en Groningen zijn allemaal binnen een half uur te bereiken. Kortom, de rust, ruimte en gezelligheid van een dorp, maar niet ver van alle voorzieningen.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond:
Entree, ruime hal met toilet en deur naar badkamer en slaapkamer, trap naar boven, royale woonkamer met grote ramen uitkijkend over het kanaal en de landerijen, deur naar het terras, inbouwhaard en doorloop naar de halfopen keuken met diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken deur naar de bijkeuken, hier is eveneens een keukenopstelling, de HR-combiketel en de wasmachine-aansluiting, grote garage/schuur, hier is naast ruimte voor een auto ook genoeg klus- en/of werkruimte, hier bevindt zich tevens de meterkast en een trap naar de hobbyruimte/atelier.

1e verdieping:
Ruime overloop met kastruimte en bergruimte achter de knieschotten, 4 slaapkamers, badkamer met douche en wastafel, vanaf de overloop deur naar hobbyruimte/atelier, dit is een grote ruimte met 4 dakramen en een houtkachel.

Interesse gewekt? Neem dan contact met ons op 0512-350500 voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij doen het graag!
Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Type constructieTraditioneel
Bouwjaar1925
Perceeloppervlakte785 m2
Woonoppervlakte189 m2
Inhoud963 m3
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers5
Garages1, Carport
KeukenHalf-open keuken, ingericht met inbouwapparatuur
Badkamer2, standaard sanitair, 2 badkamers, één boven en één beneden
VerwarmingCV-ketel, Open haard, HR-combiketel Bosch uit 2009
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie
BeglazingDubbel, Hoogrendementsglas, grotendeels HR++ glas
EnergielabelD
DakconstructieComposite dak
Renovatiejaar2004
Tuin
Onderhoud buitenGoed
Onderhoud binnenGoed
AanvaardingIn overleg