Bel ons nu
0512 350 500

Volg ons

facebook twitter

Te Koop: Gedempte Vaart 27, 9231 AS Surhuisterveen€ 395.000,-

Volgen Bezichtiging inplannen Reageren Download Brochure
Type ObjectWoning
Aantal kamers11
Woonoppervlakte265m2
Perceeeloppervlakte1710m2
Hierbij de brochure van een mooi monumentaal pand in Surhuisterveen met veel mogelijkheden.
Er is veel informatie over de woning in deze brochure te vinden, maar om een goed beeld te kijken is het belangrijk dat u zelf komt kijken en dat u zelf de sfeer komt proeven, is dit de woning waar u wilt wonen? Mocht u na het lezen van de brochure nog vragen hebben, neem contact met ons op, wij zullen ons uiterste best doen om deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Nu eerst veel leesplezier toewenst.
Beschrijving

Op zoek naar en bijzonder herenhuis?
Dit Neo-Klassicistische monument (voormalige doopsgezinde pastorie uit 1865) staat op 1710 m² grond en ligt langs een doorgaande weg en naast supermarkt met een groot parkeerterrein. Het pand is momenteel voor wat betreft de begane grond in gebruik als kantoor en de verdieping als woonruimte. Maar het pand is ook in zijn geheel geschikt als woonhuis met in totaal 11 kamers en grote achtertuin. De bovenverdieping is recent aan de huidige woonwensen aangepast, dat is op de begane grond niet het geval. De bestemming ter plaatse is gemengde doeleinden, waarbij vele bestemmingen zijn toegestaan. In 1996 heeft het pand de Rijksmonumenten status gekregen onder meer door de visuele gaafheid van het complex in zijn geheel bestaande uit de kerk, de consistorie en de pastorie en de hoge mate van architectonische waarde van zowel het exterieur als het interieur. Onder meer aanwezig zijn in het interieur gebogen vensterbanken voorzien van krullen, kamerblinden, schoorsteenboezem met stucdecoratie voorstellend wijnranken en plafonddecoratie met engelenkopjes. Opvallend aan de buitenzijde zijn de H-vensters onder een gedrukte korfboog, begeleid door gepleisterde wenkbrauwen op keramische consoles. De voordeur betreft een dubbele omlijste paneeldeur met gepleisterde spiegelvlakken voorzien van stucdecoraties aan weerszijden en een bovenlicht waarin een gietijzeren levensboom en hoekvullingen. Links naast de deur is een natuurstenen brievenbus. Op de vier hoeken van het afgeknotte schilddak staan vier schoorstenen waarvan de twee aan de voorzijde zijn afgedekt met een schoorsteenbord.
De grote achtertuin is omzoomd door monumentale bomen en is te bereiken via zowel een eigen pad aan de rechterzijde als een voor de auto toegankelijke toegangsweg aan de linkerzijde om de kerk heen, op basis van een erfdienstbaarheid.

De indeling van het pand is als volgt:

Begane grond:
Entree, ontvangsthal met aan beide zijden een deur naar grote kamers die momenteel in gebruik zijn als kantoren, tussenkamer, achterhal met trapopgang, toilet, douche en deur naar de grote achtertuin die u veel privacy biedt. Aan de achterzijde bevinden zich 3 kamers, waaronder één grote (de voormalige bibliotheek) en een opkamer waaronder een kelder.

1e verdieping:
De bovenverdieping is geheel gerenoveerd en ingericht als woonruimte. Overloop, 2 kamers waarvan één met dakkapel en wastafel, en één met bergruimte, afsluitbare hal met daaraan een kamer met eveneens bergruimte en een badkamer met douche, 2 wastafels, toilet en wasmachine-aansluiting. Aan de achterzijde is één grote ruimte met een keuken voorzien van inbouw apparatuur, grote dakramen en een houten vloer.

Kenmerken

 

Soort WoningWoning
Bouwjaar1865
Perceeloppervlakte1710 m2
Woonoppervlakte265 m2
Inhoud1170 m3
Aantal kamers11
Aantal slaapkamers7
Badkamer2
VerwarmingCV-ketel, Moederhaard
BeglazingGedeeltelijk dubbel
EnergielabelNiet aanwezig
DakconstructieComposite dak
Tuin
Onderhoud buitenRedelijk
Onderhoud binnenRedelijk
AanvaardingIn overleg